dilluns, 18 d’octubre del 2010

Principals navegadors

Història dels navegadors:
El primer navegador que va eixir va ser el CERN a finals de 1990 i principis de 1991 Tim Berners-Lee.
Després va naixer el navegador MOSAIC que solament funcionava en entorns UNIX va ser el primer en ser extes i poc a poc es va ficar sobre les plataformes Windows i MAC . I poc després ja va naixer el navegador NETSCAPE , que superava en velocitat i capacitat i tenia la sort que funcionava en tots els entorns UNIX com també en els windows.
Temps després va naixer el navegador web INTERNET EXPLORER , va ser el primer explorador que la casa microsoft va traure , i va conseguir desvancar a el famós per aquella epoca navegador NETSCAPE. Despues duns anys NETSCAPE CORPORATION va traure a la llum el seu codi font i apartir d'aques va naixer el projecte MOZILLA
Al cap d'un temps els directors del projecte mozilla , van creure oportu deixar apart el seu projecte amb el codi font del netscape per a posar-se a programar desde 0 el seu propi explorador amb un conjunt de widguets multiplataforma bassat en XML.
A finals del 2004 mozilla traia al mercat el seu navegador web anomenat FIREFOX que es tracta del explorador més lleuger i el que li llevaria tota la potència al navegador web de la companyia microxoft Internet explorer.
També es compta amb el navegador web dessarrotllat per la casa apple , SAFARI , que s'encontra en una lluita constant amb els diferents explorador que hi ha a la red.
I finalment com a data inportant tenim el dia 2 de novembre del 2008 que google anunciava que naixia un nou explorador web el GOOGLE CHROME , amb una programació absolutament en codi obert , i aquest navegador conseguira poc a poc el mercat absolutament seu.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada