diumenge, 24 d’octubre del 2010

Eye os
eyeOS és un entorn d'escriptori web, també conegut Sistema operatiu via web de la generació d'aplicacions de "Cloud Computing". La diferència més important entre l'eyeOS i altres "sistemes operatius Web" és que aquest es pot descarregar en tant que és programari lliure (llicència AGPL), i permet a tothom tenir-ne el seu propi servidor.

eyeOS forma part del Web 2.0 i combina en una pàgina web HTML, PHP, AJAX i JavaScript. Aquest programari permet que hom pugui veure i editar tots els seus arxius i programes des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet i un navegador que compleixi els estàndards W3C.

Els principals programadors d'aquest sistema operatiu són Marc Cercós, Alejandro Fiestas, Pau Garcia-Milà, Daniel Gil i Jose Carlos Norte. El projecte va néixer a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) l'agost del 2005.

Desktop two
Web operating system o WebOS és un projecte de recerca de computació que va començar a la Universitat de Califòrnia, (Berkeley) per desenvolupar un programa per a aplicacions abstractes usades a Internet. Les abstraccions que proveeix inclouen:

* Un sistema d'arxius que identifica la informació mitjançant localitzadors uniformes de recursos (URL).
* Un sistema de nomenament de recursos independent de la localització.
* Execució remota segura.
* Accés segur a la informació.
* Transaccions lliures d'error.

La Universitat de Duke, la Universitat de Texas (Austin) i la Universitat de Washington han continuat aquesta línia d'investigació.

Generalment, el terme WebOS ha estat emprat per referir-se a una plataforma que interactua amb l'usuari a través del navegador web i no depèn del sistema operatiu. Aquestes prediccions daten des de mitjans dels 90, quan Marc Andreessen va predir que Microsoft Windows estava destinat a ser un "pobre conjunt de drivers executant-se en Netscape Navigator.". Recentment, aquesta tecnologia ha suscitat un important interès gràcies als rumors que Google podria produir una nova plataforma.

YouOS
YouOs es una aplicación web escrita en lenguaje Java Script que simula un sistema operativo. Funciona en casi cualquier navegador y permite realizar tareas como editar texto, leer correo, jugar, chatear, subir y administrar archivos, entre otras.El entorno de trabajo que maneja YouOS es similar al de los sistemas Linux, Mac y windows. Cuenta con un escritorio, una barra de tareas y un menú Inicio. Cada vez que se abre una aplicación, ya sea dando doble clic en un icono del escritorio, o seleccionando una opción el el menú Inicio, se abre una ventana con una barra de título, 3 botones de control (Minimizar ventana, Ajustar tamaño de ventana y Cerrar ventana), área de trabajo, marco y barras de desplazamiento. Las ventanas se pueden encoger, estirar, mover y colocar una tras otra.

Escritorio

El escritorio de YouOS alberga tanto iconos de aplicaciones como ventanas abiertas de procesos activos. Al dar clic derecho sobre un área vacía, aparece un menú con 3 opciones:

  • Change Wallpaper: Permite cambiar el fondo del escritorio, ya sea seleccionando una opción de la galería, o ingresando el URL de la imagen deseada en la casilla correspondiente.
  • Create Shortcut: Permite crear un "acceso directo" hacia cualquier aplicación instalada, en caso de que aún no exista en el escritorio.
  • Arrange Icons: Reorganiza los iconos existentes en el escritorio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada